Logo
HEEMKUNDIGE KRING ZWIJNDRECHT BURCHT
Portretje December 2022: Paul D'haese

2020 02 Dulle Griet001510Op zaterdag 01.02.2020 gaat onze kring op uitstap. Deze keer gaan we op bezoek bij twee ‘straffe madammen’: Dulle Griet en Madonna. Beide dames bevinden zich, opgepoetst en wel, in het museum Mayer van den Bergh aan de Lange Gasthuisstraat 19 te Antwerpen.

Onze heemkundige kring verzorgt de gids, u betaalt uw inkomticket à 6 € ter plaatse.
We komen bijeen aan het museum (bij slecht weer binnen in de inkomhal) om 13.45 uur. De rondleiding zelf begint om 14 uur en kreeg al schitterende kritieken. Doordat dit een ouder museum is, zijn er veel trappen en géén lift. Gelieve hiermee rekening te houden.

Hoe geraakt u ter plekke:
• Aan de Groenplaats kan u tram 4 of tram 7 nemen. Beiden houden halt aan halte Oudaan. Vandaar is het nog hooguit 100 meter stappen tot aan het museum.
• Uw fiets kan u in de omgeving parkeren.
• Uw auto kan u betalend parkeren in de ondergrondse parkingen Oudaan of Groenplaats. Let wel: Antwerpen is een LEZ.
• Te voet: vanaf de Groenplaats volgt u de tramsporen, via de Huidevetterstraat loopt u vlot de Lange Gasthuisstraat in, op weg naar het museum.

Er werden 2 gidsen voorzien dus u kan nog mee als u dit via de contactpagina op onze website of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. laat weten.
Tot dan!