Deze pagina legt uit hoe u vlot kunt werken met deze website.

1. Uw weg vinden

Uw belangrijkste richtingaanwijzer is het hoofdmenu aan de linkerzijde, zoals hiernaast afgebeeld.

De Start pagina toont hoogtepunten van onze werking, zoals nieuwsberichten, documenten in de kijker, etc. De inhoud van de pagina variƫert regelmatig.

De pagina Onze vereniging bevat alle onderwerpen die de werking van de Heemkundige Kring zelf aanbelangen: ledenwerking, bestuur, etc.

Beelden geeft toegang tot een verzameling foto's, oude postkaarten, etc.

De pagina Projecten vertelt welke activiteiten we uitoefenen, welke gepland zijn, welke op onze wenslijst staan.

Publicaties.

De pagina Links verwijst naar andere websites, die vanuit heemkundig oogpunt interessant kunnen zijn.

Contact brengt u naar een contactformulier waar u boodschappen voor het bestuur van de Kring kunt achterlaten.

Forum is een interactief medium waarbij leden en geĆÆnteresseerden in onze werking met elkaar kunnen communiceren. Dit kan gaan van kleine zoekertjes (bv. bestaat er een oude prentkaart over mijn wijk?) tot vragen over lidgelden, etc.

Wegwijzer - wel, dat is deze pagina.

Door te klikken op zulk menustukje spring je naar de betreffende informatie.

Vermits bepaalde rubrieken vrij uitgesponnen zijn is er voor deze een onderverdeling voorzien. Als je bijvoorbeeld klikt op Onze vereniging, dan opent een lijstje met deelrubrieken in het grijze vakje onder het menuonderdeel. Klikken op de rubriek brengt je verder.

2. Het Contactformulier (klik op Contact in het hoofdmenu)

In dit formulier vul je je naam in, email adres, onderwerp en tekst. Klikken op Verstuur e-mail zorgt ervoor dat uw bericht per email naar het bestuur van de Kring gestuurd wordt. Door vooraf het vakje naast E-mail een kopie van dit bericht naar uzelf aan te vinken maakt u dat het bericht ook naar uzelf verstuurd wordt; zo ontvangt u zelf ook een copie van uw eigen boodschap.

3. Het Forum (klik op Forum in het hoofdmenu)

Dit is een meer complex onderdeel van de website. Het is echter zeer belangrijk vermits het een tweeweg communicatie biedt tussen gebruikers onderling.

Bovenaan het Forum zie je een aantal tabbladenForumHoofding. De tab Index toont

een lijst met rubrieken binnen het forum. De tab Recente onderwerpen laat u toe om de meest recente toevoegingen en wijzigingen in het forum snel te bekijken. De tab Regels geeft enkele instructies om het forum in goede banen te leiden. De tab Help gaat dieper in op het gebruik van het forum. De tab Zoeken laat toe om informatie in het forum snel te vinden; u kunt zoeken op titels van onderwerpen of zoeken in de tekst zelf.

Onder de rij tabs vind je velden om in te loggen in het forum. Indien je niet ingelogd bent ben je "Gast". Je kunt dan vrij lezen en schrijven op het forum, maar je kunt uw eigen invoer niet veranderen of verwijderen (Reden: als Gast kan uw identiteit niet nagegaan worden en we willen vermijden dat iemand anders onder uw naam aan uw geschriften peutert). Voor normaal gebruik is het niet nodig om te registreren en moeten de velden Gebruikersnaam en Wachtwoord niet ingevuld worden.

4. Registratie van onze leden

De website bevat een aantal diensten die gereserveerd zijn voor onze leden. Je kunt (zult kunnen) bijvoorbeeld de index opvragen van onze verzameling die zich in ons lokaal bevindt. Je hebt (zult hebben) toegang tot ons electronisch archief vanuit uw eigen computer.

Om toegang te krijgen tot zulke diensten moet u zich registreren. Dit laat onze site toe om de leden te herkennen.
Klik op Forum in het hoofdmenu. U krijgt dan een beeld, zoals in 3. hierboven getoond. Klik nu op "Maak een account" en vul het formulier in.
Opgelet: registratie wordt geweigerd voor niet-leden.

Verreweg de beste methode om de website te leren kennen is door de dingen uit te proberen!