Logo
HEEMKUNDIGE KRING ZWIJNDRECHT BURCHT

Foto van de maand: April 2016 (Vlaams Hoofd - Kursaal)

  • Peter Van den Eynde
Meer
7 jaren 10 maanden geleden #1 door Peter Van den Eynde
Beantwoord door Peter Van den Eynde in topic Foto van de maand: April 2016 (Vlaams Hoofd - Kursaal)
interessante informatie!
  • Anoniem
7 jaren 10 maanden geleden #2 door Anoniem
De eigenaar van het Kursaal in 1890 was een zekere meneer Lize Constant Josephus. Deze was gehuwd met Wens Julia Rosalia. Naast hun namen staat in de marge van het bevolkingsregister 'Kursaal'. Meneer Lize had als beroep 'koffiehuishouder'. Officieel woonde het gezin Lize-Wens in huis 125 op Vlaams Hoofd. Zij woonden hier tot in 1919 en verhuisden dan naar Gemeenteplaats 9 te Antwerpen. Nu noemt deze plaats Franklin Rooseveltplein en het nummer 9 is vandaag het Terminushotel.
Vanaf 20.06.1900 komt Egidius Wens aan de Geldofstraat 42 op Vlaams Hoofd wonen. Hij woont daar samen met zijn echtgenote Cappaert en hun kinderen. Egidius werkte als 'facteur de bière'. Zou dat de toenmalige benaming voor bieruitzetter geweest zijn? In alle geval neemt Egidius het Kursaal over tussen 1900 en 1910. Na de afbraak van het Kursaal verhuisde het gezin Wens-Cappaert me naar Gemeenteplaats 9.
Op de Hypsoskaart, te vinden in het Red Star Museum te Antwerpen, staat ook een deel van Vlaams Hoofd ingetekend. Het Kursaal maar ook het Belvédère en de jachthaven zijn hier duidelijk herkenbaar.
  • Super User
  • Onderwerp Auteur
Meer
7 jaren 11 maanden geleden - 7 jaren 11 maanden geleden #3 door Super User
Graag uw opmerkingen en andere interessante informatie over het kursaal op het Vlaams Hoofd voor de eerste wereldoorlog.

Foto van de maand April 2016 (Vlaams Hoofd - Kursaal)

Klik op Antwoord (niet op Antwoord onderwerp!)
Laatst bewerkt 7 jaren 11 maanden geleden doorSuper User.
Moderators: Schaekers Mireille
Gemaakt door Kunena