Logo
HEEMKUNDIGE KRING ZWIJNDRECHT BURCHT

Agenda

Vrouwen en den Eersten Oorlog
Donderdag 08 November 2018, 20:00
Contact Bestuur Heemkundige Kring

Als afsluiting van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, heeft onze Heemkundige Kring, in samenwerking met andere verenigingen van onze gemeente, een presentatie geprogrammeerd van Koenraad Dumoulin, afkomstig van Langemark. Hij is een geagregeerde gids, een veel gevraagd spreker en co-auteur van het boek "Getuigen van de Grote Oorlog." Hij is bekend is voor zijn expertise aangaande een bijzonder aspect van de Eerste Wereldoorlog nl. "Vrouwen en den Eersten Oorlog".

Hij toont een honderdtal beelden van dames en vertelt over een brede waaier van hun activiteiten. Het gaat over hun acties bij de aanzet tot de oorlog en over hun persoonlijke tragedies, of ze nu actief waren in het leger, in de medische sector, de politiek, de spionage, de economische sectoren en de randactiviteiten in de frontzone: het zijn belangwekkende verhalen die veel te weinig gekend zijn. Het eindigt niet met de wapenstilstand maar met de familiehereniging, de terugkeer van de vluchtelingen in een heel andere wereld, nu een eeuw geleden.

Koenraad Dumoulin brengt een historisch accuraat sfeerbeeld, waarin de vrouw centraal staat, van bij de aanvang tot het einde van de eerste wereldoorlog. De presentatie is gericht op een breed en geïnteresseerd publiek.

Locatie 't Waaigat te Burcht