Logo
HEEMKUNDIGE KRING ZWIJNDRECHT BURCHT

Portretje November 2019: Van Vlaams Hoofd naar Linkeroever

  • Schaekers Mireille
Meer
4 jaren 8 maanden geleden - 4 jaren 8 maanden geleden #1 door Schaekers Mireille
Beantwoord door Schaekers Mireille in topic Portretje November 2019: Van Vlaams Hoofd naar Linkeroever
Het frietkot aan de rand van het Frederik Van Eedenplein is al weer enkele malen van plaats veranderd.  Maar, net daarnaast stond in de jaren '76-'82 het toen véél te kleine bushokje voor de bus (van de Cap of die andere maatschappij, wie was dat ook weer?) die Zwijndrecht aandeed.  Bij minder goede weersomstandigheden kwam de ammoniakreuk van de openbare, ondergrondse 'pissijnen' je tegemoet.  De ingang naar deze openbare toiletten stond in de omgeving van de voetgangerstunnel.  Nu staat de fietsenparking hier.
De halte 'Jetje' was nog gekend onder die naam en daar waar nu de Colruyt-supermarkt staat, was er een verwilderd stukje groen.  Er leefde daar een tijdje een kievitfamilie en als madame Kievit aan 't broeden was, had je meneer die deed alsof hij met een gebroken vleugel rondfladderde en soms duikvluchten naar je hoofd uitvoerde.  Op het veldje naast de Combori, nu staat hier de sporthal, heeft er ooit een muziekfestivalletje plaatsgevonden.  Ann Clarke, elektro-dichteres, trad er toe op.
Op het Frederik Van Eedenplein was er elke donderdag een druk beklante markt en als er een circus stond, kon je de wilde dieren in hun kooien zo zien zitten. 
Laatst bewerkt 4 jaren 8 maanden geleden doorSchaekers Mireille.
  • Van Pelt Jan
Meer
4 jaren 8 maanden geleden #2 door Van Pelt Jan
Beantwoord door Van Pelt Jan in topic Portretje November 2019: Van Vlaams Hoofd naar Linkeroever
Mooie en interessante reportage.
Dit artikel herinnert mij aan de vijftiger jaren.Terug uit de school van 't stad komend, stonden we 's winters in de uitgangshal van de voetgangerstunnel (kleine tunnel) op de blauwe "Depolderbus" te wachten. Vanaf deze plaats zagen we onze bus de Waaslandtunnel (grote tunnel) uitklimmen, geen enkel gebouw belemmerde toen ons zicht. De halte naar Burcht was op het ovale pleintje van de Blancefloerlaan, te zien op de foto genomen vanop het tunnelgebouw.
  • Super User
  • Onderwerp Auteur
Meer
4 jaren 8 maanden geleden #3 door Super User
Graag uw opmerkingen en andere interessante informatie over de transformatie van het Zwijndrechtse Vlaams Hoofd tot Antwerpen Linkeroever.


Portretje November 2019: Van Vlaams Hoofd naar Linkeroever.


Klik op Antwoord (niet op Antwoord onderwerp!)
Moderators: Schaekers Mireille
Gemaakt door Kunena