Logo
HEEMKUNDIGE KRING ZWIJNDRECHT BURCHT

Foto van de maand: November 2013 (Cinema Rubens)

  • Schaekers Mireille
Meer
1 jaar 2 maanden geleden #1 door Schaekers Mireille
Beantwoord door Schaekers Mireille in topic Foto van de maand: November 2013 (Cinema Rubens)
Deze reactie kregen we van ons lid Etienne Van Hoey: 'Bij de vertoning van de kaskraker "Gejaagd door de wind" gingen de eerste avond de vrouwen uit de buurt samen naar de cinema en fungeerden de mannen als kinderoppas.  de tweede avond was het de beurt aan de mannen.  Vice versa kan ook natuurlijk! 
In de jaren '40 (van vorige eeuw) kwam de cinema in openbare verkoop.  Het hoogste bod stevende af op een rouwkoop: een situatie waarbij er meer geboden werd dan men kon besteden of lenen dan vereist was.  Bij een rouwkoop wordt het pand terug te koop gesteld.  Het eventuele negatieve saldo tussen de eerste en de tweede verkoop plus de kosten komen dan alsnog ten laste van de eerste bieder.  de familie die mee in het project stapte om deze situatie te vermijden was die van August Van Bogaert, de begrafenisondernemer van Zwijndrecht en familie van de bieders.  Zo werd een rouwkoop vermeden.  
Noot: deze film werd in 1939 opgenomen en had Clark Gable en Vivienne Leigh in de hoofdrol.  De film werd genoteerd voor 13 Oscars en kreeg er uiteindelijk toch 8 waaronder de 1e Oscar voor Hattie Mc Daniel als Afro-Amerikaanse.  
 
  • Gibbe
9 jaren 11 maanden geleden #2 door Gibbe
Beantwoord door Gibbe in topic Foto van de maand: November 2013 (Cinema Rubens)
In de jaren '50 werd er ieder jaar een poppenkast voorstelling gegeven met als onderwerp " Suske en Wiske ". Ik vermoed dat dat werd georganiseerd door Willy Vandersteen in onderaanneming. Dit was ieder jaar een feestdag voor ons. Er werden dan op voorhand gedrukte taferelen uit het Suske en Wiske repertorium uitgedeeld aan de schoolkinderen om in te kleuren. Wie het mooiste hadt ingekleurd kreeg een album van Suske en Wiske. De Rubens zat toen stampvol. Dit is echt ware nostalgie. Wij keken er ieder jaar naar uit. Ik ben nu 68 jaar.
  • Secretaris
10 jaren 8 maanden geleden #3 door Secretaris
Beantwoord door Secretaris in topic Foto van de maand: November 2013 (Cinema Rubens)
En deze maand kan er nog maar 99 man per vertoning binnen. Er moeten werken gebeuren in het kader van de brandveiligheid. Maar we kunnen wel met z'n allen (voor een democratische prijs) nog naar leuke films gaan kijken, ook tijdens die werken.
  • Anoniem
10 jaren 8 maanden geleden #4 door Anoniem
Beantwoord door Anoniem in topic Foto van de maand: November 2013 (Cinema Rubens)
heel tof om hier over te lezen. Ik weet nog dat er beneden houten klapstoeltjes stonden, op het balkon ben ik nooit geweest als kind. :S En er was vroeger ook een podium op het gelijkvloers. Daar werden toneeltjes op gevoerd :cheer:
  • Peter Van den Eynde
Meer
10 jaren 8 maanden geleden #5 door Peter Van den Eynde
Beantwoord door Peter Van den Eynde in topic Foto van de maand: November 2013 (Cinema Rubens)
nooit gedacht dat er nog zoveel infomatie over te vinden was!
inderdaad leuk om te lezen.
  • Vincent Deleu
10 jaren 8 maanden geleden #6 door Vincent Deleu
Beantwoord door Vincent Deleu in topic Foto van de maand: November 2013 (Cinema Rubens)
Leuk om lezen. Thanks. :)
Moderators: Schaekers Mireille
Gemaakt door Kunena