Logo
HEEMKUNDIGE KRING ZWIJNDRECHT BURCHT

Straatnamen nieuwe verkaveling "Nieuw stad"

  • Vincent Deleu
10 jaren 11 maanden geleden #1 door Vincent Deleu
Beantwoord door Vincent Deleu in topic Straatnamen nieuwe verkaveling "Nieuw stad"
Ik ka u helaas niet helpen ! :(
  • Secretaris
  • Onderwerp Auteur
11 jaren 12 uren geleden #2 door Secretaris
Straatnamen nieuwe verkaveling "Nieuw stad" werd gestart door Secretaris
Tussen Burchtsestraat, Torenstraat en de spoorweg in Zwijndrecht liggen nu nog de gebouwen van "Nieuwe stad". Hierop komt een verkaveling met 3 nieuwe straten. Eén straat zal Ijzeren weg noemen en ligt vlak naast de spoorweg. De HKZB zoekt mee naar de 2 andere straatnamen. U ook? We zoeken liefst naar een vrouwelijke straatnaam want tot nu toe zijn er zo nog maar 4 in onze gemeente.
Er komt een straat aan de kant van de Burchtsestraat en een andere daar waar nu de toegangsweg naar binnenspeeltuin "De Bengeltjes" ligt. Ikzelf dacht aan de Césarina Somersweg voor de eertgenoemde straat. Césarina Somers was de cafébazin van "De Reisduif", een café gelegen Burchtsestraat 35 en ergens in de jaren '70 afgebroken. Het café lag net in de moeilijke bocht voor het zwaar vervoer tussen Vlaams Hoofd en Burcht.
Voor de tweede straat dacht ik om de naam te achterhalen van de laatste vrouwelijke bareelwachtster van de overweg aan de Burchtsestraat (dus voor de aanleg van de brug). Weet iemand meer over deze laatste bareelwachtster?
Andere mogelijkheden zijn ook nog de naam van de laatste vrouwelijke inwoonster/eigenares van 't Kraaienhof. De huidige Torenstraat liep namelijk voor de aanleg van de spoorweg naar 't Kraaienhof. Of misschien woonde er vroeger een gekende mevrouw met heel wat invloed op de buurtgemeenschap vb. een vroedvrouw, een bakel, een leerkracht, een grondeigenares, ...
Denk mee en laat het eens weten via deze weg!!!
Moderators: Schaekers Mireille
Gemaakt door Kunena