Onderwerp: Foto van de Maand: April 2017 (Duiven melken in Zwijndrecht)

Foto van de Maand: April 2017 (Duiven melken in Zwijndrecht) 11 mei 2017 19:49 #1

  • 's Profielfoto
Dat café recht over Miss Blik; zou dat niet 'De Middenstand' geweest zijn?

Foto van de Maand: April 2017 (Duiven melken in Zwijndrecht) 26 apr 2017 22:55 #2

  • 's Profielfoto
Ons ouderlijk huis bevond zich in de Moortelstraat (huige benaming is Richard Orlentstraat ). Het zijn nog altijd rijwoningen, waarvan de tuinen uitkomen in een brede wegel die paalt aan de Kapellenkouter. Er waren verschillende buren die met de duiven speelden. Wij zagen ze zaterdagavond rijden met hun fiets met achterop een kevie, met daarin hun duiven die mochten meevliegen naar Quevrain en andere plaatsen in Frankrijk. Hun kevie werd binnengebracht in café De Gouden Karper tegenover het klooster Dorp-Oost of ook in een café op Dorp-West,waarvan ik de naam vergeten ben, maar rechtover "Miss Blik" de meesten van ons wel bekend.Op zondag toen de gingen "vallen" zoals dat heette kwamen al buren in de wegel, sommigen met een export in de hand en daarbij de nodige kommentaar. Sommmige droegen daarbij zonder fout altijd dezelfde kledij kledij, want anders vielen hun duiven niet.Tot zover.

Foto van de Maand: April 2017 (Duiven melken in Zwijndrecht) 28 mrt 2017 09:27 #3

  • 's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 99
Graag uw opmerkingen en andere interessante informatie over het duivenmelken in onze dorpen: de liefhebbers, de verenigingen, de lokalen en ... de duiven.

Foto van de maand: April 2017 (Duiven melken in Zwijndrecht).

Klik op Antwoord (niet op Antwoord onderwerp!)
Laatst bewerkt: door .
Tijd voor maken pagina: 0.216 seconden
Adres van onze vereniging: Heemkundige Kring Zwijndrecht Burcht, Kaaiplein 29, 2070 Zwijndrecht. E-mail: info@heemkundezb.be