2018 05 KaartBegraafplaatsTerekenOp zaterdag 26.05.2018 staat een bezoek aan de begraafplaats van Tereken (Sint Niklaas) op het programma. Deze begraafplaats werd in 1878 opgericht en er rustten veel prominente Sint Niklase families maar ook lokale kunstenaars, stichters van cultuurverenigingen en anderen. Er staan grote, monumentale maar ook kleine-fijne graven.
Het is ook een 'groene' begraafplaats: veel mooie, oude bomen, bloemenweides, klimplanten en een eigen wilde bijenkolonie.  Het bezoeken waard dus!

De gids neemt ons vanaf 14 uur stipt op sleeptouw en doet dit in het lokale dialect.
Verzamelplaats is de ingang van de begraafplaats.
Deze uitstap is gratis en zonder voorinschrijving.

De begraafplaats ligt in de Gorichemstraat te Sint Niklaas, niet ver van het Waasland Shoppingcenter.