2017 06 11 OpgravingenVerrebroek Op de site heeft men beslist de grootte van de groepen bezoekers te beperken tot 10 personen. Wij zijn daarom nu reeds volgeboekt.

Hebt u altijd al willen weten hoe onze verre voorvaderen in onze regio leefden, hoe zij woonden?  Op woensdag 05.07.2017 zou de Heemkundige kring Zwijndrecht Burcht graag met u op bezoek gaan naar de archeologische site te Verrebroek.  Daar heeft men tijdens opgravingen voor de Waaslandhaven sporen uit de Steentijd teruggevonden.  Een van onze leden hielp mee tijdens dit werk en zal ons die woensdag rondleiden.  Een re-enactor zal het leven van toen naspelen.  De rondleiding begint om 14 uur en duurt ongeveer 90 minuten. Gratis inkom.

Afspraak aan het Logistiek Park Waasland, Verrebroekstraat 91 te Beveren-Waas (eigen vervoer, er is geen openbaar vervoer in de omgeving) om 13:45 STIPT.

Iedereen mag mee, breng zeker uw (klein)kinderen mee.

Aanmelden via een telefoontje naar Tina op 0486/78.61.49 of via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van uw naam en het aantal personen en dit voor 25/06/2017.

Meer info: http://www.gravenonderdewaaslandhaven.com/

Adres van onze vereniging: Heemkundige Kring Zwijndrecht Burcht, Kaaiplein 29, 2070 Zwijndrecht. E-mail: info@heemkundezb.be