Nieuws

Welkom op de website van onze Kring. Hier vindt u informatie over onze werking en resultaten van onze zoektochten in de lokale heemkunde. Uw bijdrage is zeer welkom!

Om onze activiteiten te ondersteunen hebben we uw medewerking en steun nodig. We vragen om uw lidmaatschapsbijdrage voor 2021 (EUR 15) te willen storten op ons rekeningnummer BE48 9730 4246 5927. Gelieve steeds uw naam, voornaam en emailadres te vermelden in het mededelingenvak van uw overschrijving.

Kandidaat-leden worden verzocht dit inschrijvingsformulier te gebruiken. Gelieve ook hier duidelijk uw emailadres in te vullen.

Wegens een technisch probleem zijn het inschrijvingsformulier en de contactpagina op deze site tijdelijk onbruikbaar. Gelieve ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te gebruiken. Onze excuses. Er wordt aan gewerkt!

2020 04 CoronaLogoBeste leden,

Voorheen moesten we een aantal geplande activiteiten opschorten of afgelasten.
Stilletjesaan keren we terug naar normale tijden waarin ledenactiviteiten terug mogelijk worden.
Beetje bij beetje bouwen we onze activiteitenkalender terug op met de nodige voorzichtigheid.
U zult tijdig verwittigd worden via deze website, onze Facebook pagina en onze nieuwsbrief Craeyennest.

Onze dank voor uw begrip

Vriendelijke groeten,

Het Bestuur

Hierbij een link naar een artikel op onze Facebook pagina over de archeologische opgravingen op het terrein van het vroegere Top Hat kamp op Linkeroever.
Daar werden na WO2 amerikaanse troepen gelegerd in afwachting van hun terugkeer naar de US.
Je moet niet bij Facebook ingeschreven zijn om dit te bekijken.
Je kunt ook de andere artikels op FB bekijken door te klikken op het icoontje bovenaan elke pagina op deze website.

Heb je hem al opgemerkt? De historische boomgaard, vlak achter de kerk van Zwijndrecht, langs tramlijn 3.
Je vindt hier een waaier aan oude rassen appelen, peren, kersen, pruimen, noten en moerbeien. Ze maken deel uit van het smakelijk erfgoed van de gemeente.
Zaterdag 26 juni 2021 organiseert de gemeente samen met Velt, RLSD en lokale verenigingen een eerste bijeenkomst in de boomgaard.
Via de Heemkundige Kring kom je meer te weten over de geschiedenis van de boomgaard. Natuurpunt vertelt jou alles over de vogels en andere diertjes die er nestelen. Velt toont jou hoe je kersen plukt en laat jou kennismaken met de bijzondere fruitrassen in de boomgaard. En voor de kinderen worden er leuke knutselactiviteiten voorzien.
Kom af en deel je verhalen, foto's, documentatie en andere informatie over de hoogstamboomgaard en andere boomgaarden die ondertussen uit het beeld verdwenen zijn. We verwachten je!
Schrijf je nu in via deze link.
Bekijk het filmpje.

Samenkomen is niet evident. Daarom organiseert het Davidsfonds deze wandelzoektocht door Burcht.
Er zijn mooie prijzen te winnen.

U vindt alle informatie op de website www.davidsfondsburcht.be . U kunt het gratis pakket afhalen in de beide bibliotheken tijdens de openingsuren.

Onze vereniging steunt dit initiatief van harte.

Gelieve ons te contacteren op ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. indien u zich een exemplaar van deze boeken wil aanschaffen.