Nieuws

Welkom op de website van onze Kring. Hier vindt u informatie over onze werking en resultaten van onze zoektochten in de lokale heemkunde. Uw bijdrage is zeer welkom!

Om onze activiteiten te ondersteunen hebben we uw medewerking en steun nodig. We vragen om uw lidmaatschapsbijdrage voor 2021 (EUR 15) te willen storten op ons rekeningnummer BE48 9730 4246 5927. Gelieve steeds uw naam, voornaam en emailadres te vermelden in het mededelingenvak van uw overschrijving.

Kandidaat-leden worden verzocht dit inschrijvingsformulier te gebruiken. Gelieve ook hier duidelijk uw emailadres in te vullen.

Wegens een technisch probleem zijn het inschrijvingsformulier en de contactpagina op deze site tijdelijk onbruikbaar. Gelieve ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te gebruiken. Onze excuses. Er wordt aan gewerkt!

Heb je hem al opgemerkt? De historische boomgaard, vlak achter de kerk van Zwijndrecht, langs tramlijn 3.
Je vindt hier een waaier aan oude rassen appelen, peren, kersen, pruimen, noten en moerbeien. Ze maken deel uit van het smakelijk erfgoed van de gemeente.
Zaterdag 26 juni 2021 organiseert de gemeente samen met Velt, RLSD en lokale verenigingen een eerste bijeenkomst in de boomgaard.
Via de Heemkundige Kring kom je meer te weten over de geschiedenis van de boomgaard. Natuurpunt vertelt jou alles over de vogels en andere diertjes die er nestelen. Velt toont jou hoe je kersen plukt en laat jou kennismaken met de bijzondere fruitrassen in de boomgaard. En voor de kinderen worden er leuke knutselactiviteiten voorzien.
Kom af en deel je verhalen, foto's, documentatie en andere informatie over de hoogstamboomgaard en andere boomgaarden die ondertussen uit het beeld verdwenen zijn. We verwachten je!
Schrijf je nu in via deze link.
Bekijk het filmpje.

Hierbij een link naar een artikel op onze Facebook pagina over de archeologische opgravingen op het terrein van het vroegere Top Hat kamp op Linkeroever.
Daar werden na WO2 amerikaanse troepen gelegerd in afwachting van hun terugkeer naar de US.
Je moet niet bij Facebook ingeschreven zijn om dit te bekijken.
Je kunt ook de andere artikels op FB bekijken door te klikken op het icoontje bovenaan elke pagina op deze website.

Samenkomen is niet evident. Daarom organiseert het Davidsfonds deze wandelzoektocht door Burcht.
Er zijn mooie prijzen te winnen.

U vindt alle informatie op de website www.davidsfondsburcht.be . U kunt het gratis pakket afhalen in de beide bibliotheken tijdens de openingsuren.

Onze vereniging steunt dit initiatief van harte.

2020 04 CoronaLogoBeste leden,

In deze coronatijden moet elkeen zich aanpassen aan de genomen maatregelen.
Ook het culturele leven valt daardoor grotendeels stil.
Onze Kring had een aantal interessante ledenactiviteiten in petto voor de komende weken en maanden.

Met de huidige richtlijnen zijn alle groepsactiviteiten nu verboden. Alles afhangen van de verdere uitbreiding van de virusepidemie en de daaraan verbonden aanpassingen van de maatregelen.
We hebben noodgedwongen alle activiteiten voor het voorjaar van 2021 uitgesteld, waaronder de grote tramtentoonstelling te Burcht en Antwerpen Linkeroever.

We zullen een nieuwe activiteitenkalender opstellen eens de situatie terug duidelijk is.

Tot nader order moeten we ook andere contacten vermijden, zoals het raadplegen van ons archief. De gemeente heeft trouwens de Oude Pastorij gesloten voor het publiek.

We willen u aanmoedigen om het contact met onze Kring gedurende die periode zeker niet te laten verwateren.
U kunt ons ten allen tijde bereiken via het internet: langs ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., de Contactpagina van onze website www.heemkundezb.be en het forum op dezelfde website.
We wensen ook de mensen, die ons niet langs het internet kunnen bereiken, niet in de steek te laten. U kunt ons bereiken per telefoon. We zorgen er dan voor dat uw boodschap goed behandeld wordt.

Maar het belangrijkste op dit moment: we wensen elkeen van onze leden deze periode veilig en gezond door te komen!

Vriendelijke groeten,

Het Bestuur

Gelieve ons te contacteren op ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. indien u zich een exemplaar van deze boeken wil aanschaffen.