Nieuws

Welkom op de website van onze Kring. Hier vindt u informatie over onze werking en resultaten van onze zoektochten in de lokale heemkunde. Uw bijdrage is zeer welkom!

Om onze activiteiten te ondersteunen hebben we uw medewerking en steun nodig. We vragen om uw lidmaatschapsbijdrage voor 2022 (EUR 15) te willen storten op ons rekeningnummer BE48 9730 4246 5927. Gelieve steeds uw naam, voornaam en emailadres te vermelden in het mededelingenvak van uw overschrijving.

Kandidaat-leden worden verzocht dit inschrijvingsformulier te gebruiken. Gelieve ook hier duidelijk uw emailadres in te vullen.

Wegens een technisch probleem zijn het inschrijvingsformulier en de contactpagina op deze site tijdelijk onbruikbaar. Gelieve ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te gebruiken. Onze excuses. Er wordt aan gewerkt!

Wegens de vierde coronagolf kan onze ledenvergadering niet doorgaan.
Om onze leden toch goed in te lichten over onze aktiviteiten en inspraak te geven in ons beleid, hebben we alle informatie gebundeld in een video.
We organiseren ook een korte enquête om uw mening te kennen.
Onze leden hebben hierover een apart bericht ontvangen.

We hopen dat we bij een volgende gelegenheid terug bij elkaar kunnen komen.

Wegens de blijvende belangstelling voor dit mooie boek zorgden we voor een herdruk.
Gelieve ons te contacteren op ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. indien u zich een exemplaar wilt aanschaffen.

2021 11 26 Tegeltentoonstelling

VERBETERDE VERSIE

Op 26 februari 2022 14:00h bezoeken we het Tegelmuseum Gilliot te Hemiksem met gids.
Het bezoek duurt een goed uur.
Aansluitend volgt een korte wandeling rond de site van de Sint-Bernardusabdij.
Hou er rekening mee dat het museum niet verwarmd is en het in het abdijgebouw best koud kan zijn.

Het museum is vlot te bereiken met de auto, de bus, het veer Bazel-Kallebeek of de waterbus vanaf het Steenplein.
Tot binnenkort.

2021 10 29 Nocturne 2021 (recto)

Warm aanbevolen!

2021 08 ZurenborgOp zaterdag 21 augustus organiseren we voor onze leden een geleid bezoek aan de wijk Zurenborg  in Antwerpen.
Deze wijk is gekend om z’n statige herenhuizen, ontworpen door de beste belle époque-architecten. Achter de gevels zitten allerlei interessante verhalen die u tijdens de uitstap te weten komt.