Nuttige links

Heemkunde en erfgoedwebsites:

1. www.heemkunde-vlaanderen.be - Koepel Vlaanderen.
2. www.heemkunde-vlaanderen.be/publicaties/e-heem/archief-e-heem/ - Het tijdschrift E-Heem van Heemkunde Vlaanderen. U kunt zich hier inschrijven, dan krijgt u regelmatig het tijdschrift persoonlijk toegestuurd.
3. www.kokw.be - Koninklijke Oudheidkundige Kring Waasland.

4. www.waaserfgoed.be - Erfgoedbank Waasland.
5. www.landvanbeveren.be - heemkunde Beveren.
6. www.onroerenderfgoed.be - onroerend erfgoed Vlaanderen.
7. www.faronet.be/erfgoedveld/organisatie/Heemkundige%20Kring%20Zwijndrecht%20Burcht - onze bladzijde op Faronet, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed.
8. www.historiesvzw.be - Histories is het aanspreekpunt voor iedereen met een passie en interesse voor genealogie, lokaal erfgoed/heemkunde en cultuur van alledag. Histories vormt het vervolg op de werking van Heemkunde Vlaanderen, Familiekunde Vlaanderen en LECA
9. http://www.lecavzw.be/ - LECA, het Landelijk Expertisecentrum voor Cultuur van Alledag. U kunt zich hier inschrijven, dan krijgt u regelmatig hun nieuwsbrief persoonlijk toegestuurd.
10. www.bidprentjes-archief.nl - een nederlandse site met de gegevens van meer dan 180.000 bidprentjes, ook vlaamse.

Verwijzingen ivm. verwante onderwerpen:

1. www.zwijndrecht.be - website van de gemeente Zwijndrecht.
2. www.familiekunde-vlaanderen.be - website van VVF voor de genealogen onder ons.
3. www.archiefbank.be/ - index van private archieven in Vlaanderen.
4. www.geopunt.be - Geopunt is de centrale toegangspoort tot geografische overheidsinformatie: o.a. hedendaagse kaarten, historische kaarten.
5. www.provincieantwerpen.be - website van de provincie Antwerpen.
6. kadoc.kuleuven.be/actueel/enbr - de nieuwsbrief van het KADOC, het Documentatie- en Onderzoekscentrum voor Religie, Cultuur en Samenleving.
7. helden.familiekunde-landvanwaas.be/ - blog ter nagedachtenis van de gesneuvelden en burgerslachtoffers uit het Land van Waas tijdens WO1. De gesneuvelden en burgerslachtoffers worden er dag op dag 100 jaar na hun overlijden gepubliceerd. Zwijndrecht en Burcht zijn ook op de blog opgenomen.
8. http://www.allemusea.eu/
- website met verwijzingen naar meer dan 2500 musea in Belgiƫ, Nederland en Luxemburg.

E-mail adressen:

1. Provincie Antwerpen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adres van onze vereniging: Heemkundige Kring Zwijndrecht Burcht, Kaaiplein 29, 2070 Zwijndrecht. E-mail: info@heemkundezb.be