2017 03 31 HKZB017576 TramLijnH BurchtIn 2019 zal het 60 jaar geleden zijn dat de tramlijn tussen het Vlaams Hoofd/Antwerpen LO buiten dienst werd gesteld.

De heemkundige kringen van de gemeenten op de route van deze lijn hebben de handen in elkaar geslagen om dit stuk verleden terug onder de aandacht te brengen. De bedoeling is een soort reizende tentoonstelling te brengen in alle gemeenten. We willen niet alleen het verhaal brengen van de gehele tramlijn, maar ook het lokale gebeuren sterk in de verf zetten.

We zitten nu in de fase van het verzamelen van gegevens. In vergelijking met andere gemeenten hebben we relatief weinig materiaal. Daarom vragen we ons publiek om informatie aan te brengen, in de eerste plaats over het lokale gebeuren. Werkte u voor de trammaatschappij? Gebruikte u regelmatig de tram als pendelaar, om uit te gaan? Hebt u speciale ervaringen? Hoe verliep het leven rond de tramlijn, bv. de vele café's?

U kunt ons contacteren via de Contactrubriek op deze website.