2017 03 31 HKZB017576 TramLijnH BurchtIn 2019 is het 60 jaar geleden dat de tramlijn tussen Hamme en het Vlaams Hoofd / Antwerpen LO buiten dienst werd gesteld.

De heemkundige kringen van de gemeenten op de route van deze lijn hebben de handen in elkaar geslagen om dit stuk verleden terug onder de aandacht te brengen. We organiseerden een  reizende tentoonstelling naar alle gemeenten waardoorheen de tramlijn liep. We willen niet alleen het verhaal brengen van de gehele tramlijn, maar zeker het lokale gebeuren sterk in de verf zetten.

De tentoonstelling werd reeds opgesteld in Temse en Hamme, andere plaatsen volgen. Het is onze beurt gedurende mei 2020, in Burcht en op Linkeroever.
We zitten daarvoor nu in de fase van het verzamelen van lokale gegevens. In vergelijking met andere gemeenten hebben we relatief weinig materiaal. Daarom vragen we ons publiek om informatie aan te brengen. Werkte u voor de trammaatschappij? Gebruikte u regelmatig de tram als pendelaar, om uit te gaan? Hebt u speciale ervaringen? Hoe verliep het leven rond de tramlijn, bv. de vele café's?

U kunt ons contacteren via de Contactrubriek op deze website.