Wij wensen onze leden en sympathisanten een voorspoedig nieuw jaar.

Het bestuur

Welkom op de website van onze Kring. Hier vindt u informatie over onze werking en resultaten van onze zoektochten in de lokale heemkunde. Uw bijdrage is zeer welkom!

Om onze activiteiten te ondersteunen hebben we uw medewerking en steun nodig. We vragen om uw lidmaatschapsbijdrage voor 2020 (EUR 15) te willen storten op ons rekeningnummer BE48 9730 4246 5927. Gelieve steeds uw naam en voornaam te vermelden in het mededelingenvak van uw overschrijving.
Kandidaat-leden worden verzocht dit inschrijvingsformulier te gebruiken.

Wegens een technisch probleem zijn het inschrijvingsformulier en de contactpagina op deze site tijdelijk onbruikbaar. Gelieve ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te gebruiken. Onze excuses. Er wordt aan gewerkt!

2020 02 Dulle Griet001510Op zaterdag 01.02.2020 gaat onze kring op uitstap. Deze keer gaan we op bezoek bij twee ‘straffe madammen’: Dulle Griet en Madonna. Beide dames bevinden zich, opgepoetst en wel, in het museum Mayer van den Bergh aan de Lange Gasthuisstraat 19 te Antwerpen.

Onze heemkundige kring verzorgt de gids, u betaalt uw inkomticket à 6 € ter plaatse.
We komen bijeen aan het museum (bij slecht weer binnen in de inkomhal) om 13.45 uur. De rondleiding zelf begint om 14 uur en kreeg al schitterende kritieken. Doordat dit een ouder museum is, zijn er veel trappen en géén lift. Gelieve hiermee rekening te houden.

Hoe geraakt u ter plekke:
• Aan de Groenplaats kan u tram 4 of tram 7 nemen. Beiden houden halt aan halte Oudaan. Vandaar is het nog hooguit 100 meter stappen tot aan het museum.
• Uw fiets kan u in de omgeving parkeren.
• Uw auto kan u betalend parkeren in de ondergrondse parkingen Oudaan of Groenplaats. Let wel: Antwerpen is een LEZ.
• Te voet: vanaf de Groenplaats volgt u de tramsporen, via de Huidevetterstraat loopt u vlot de Lange Gasthuisstraat in, op weg naar het museum.

Er werden 2 gidsen voorzien dus u kan nog mee als u dit via de contactpagina op onze website of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. laat weten.
Tot dan!

2019 10 NocturneOp donderdag 31 oktober wordt de jaarlijkse Nocturne gehouden, ditmaal op de begraafplaats van Zwijndrecht, vanaf 19:30h.

Dit is een mooi initiatief van onze gemeente.
Bij de stand van onze Kring kun je opwarmen met een lekkere kop soep of andere warme dranken.

2019 10 PierbollenWilt u nog eens pierbollen of wilt u deze volksport leren kennen? Dat kan!
U bent op vrijdag 11 oktober 2019 van harte welkom bij Swa en Marleen aan de Dorpsstraat 140 te Burcht. Zij hebben de speelvloer klaargemaakt, de kegels en de pierbollen zullen klaarstaan. Zo u niet goed meer weet hoe het nu weer moet, er zal iemand aanwezig zijn die u terug op weg te zetten.
Dit is een gratis activiteit die doorgaat tussen 19.30 en 22 uur.
Maar ..., van sporten krijgt men dorst. Ook daarvoor zal gezorgd worden. U kunt uw drankje ter plaatse afrekenen.

2019 09 FotoV1In 1944 werden Burcht en Zwijndrecht bevrijd. De Duitse bezettende troepen trokken weg en iedereen dacht dat er eindelijk terug vrede zou zijn. Helaas, kwam er nog een dodelijk staartje aan de Tweede Wereldoorlog onder de vorm van de V-bommen.
Ook bij ons vielen er slachtoffers en was er veel materiële schade.

Om de impact van dit alles nogmaals onder de aandacht te brengen gaat onze kring op zaterdag 5 oktober 2019 in Antwerpen op V-bommenwandeling.

De wandeling begint om 14 uur aan cinema UGC aan de Keyzerlei en eindigt aan de Groenplaats. Het geheel duurt ongeveer 2 uur en ook minder mobiele leden kunnen mee. We komen bijeen om 13.45 uur voor de ingang van de cinema. Uw bijdrage van 5€ kan u ter plaatse bij onze secretaris betalen. Wil u deze wandeling niet missen? Schrijf u vooraf in via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..