Nieuws

Welkom op de website van onze Kring. Hier vindt u informatie over onze werking en resultaten van onze zoektochten in de lokale heemkunde. Uw bijdrage is zeer welkom!

Om onze activiteiten te ondersteunen hebben we uw medewerking en steun nodig. We vragen om uw lidmaatschapsbijdrage voor 2021 (EUR 15) te willen storten op ons rekeningnummer BE48 9730 4246 5927. Gelieve steeds uw naam en voornaam te vermelden in het mededelingenvak van uw overschrijving.
Kandidaat-leden worden verzocht dit inschrijvingsformulier te gebruiken.

Wegens een technisch probleem zijn het inschrijvingsformulier en de contactpagina op deze site tijdelijk onbruikbaar. Gelieve ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te gebruiken. Onze excuses. Er wordt aan gewerkt!

Samenkomen is niet evident. Daarom organiseert het Davidsfonds deze wandelzoektocht door Burcht.
Er zijn mooie prijzen te winnen.

U vindt alle informatie op de website www.davidsfondsburcht.be . U kunt het gratis pakket afhalen in de beide bibliotheken tijdens de openingsuren.

Onze vereniging steunt dit initiatief van harte.

Gelieve ons te contacteren op ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. indien u zich een exemplaar van deze boeken wil aanschaffen.

2020 04 CoronaLogoBeste leden,

In deze coronatijden moet elkeen zich aanpassen aan de genomen maatregelen.
Ook het culturele leven valt daardoor grotendeels stil.
Onze Kring had een aantal interessante ledenactiviteiten in petto voor de komende weken en maanden.

Met de huidige richtlijnen zijn alle groepsactiviteiten nu verboden. Alles afhangen van de verdere uitbreiding van de virusepidemie en de daaraan verbonden aanpassingen van de maatregelen.
We hebben noodgedwongen alle activiteiten voor het voorjaar van 2021 uitgesteld, waaronder de grote tramtentoonstelling te Burcht en Antwerpen Linkeroever.

We zullen een nieuwe activiteitenkalender opstellen eens de situatie terug duidelijk is.

Tot nader order moeten we ook andere contacten vermijden, zoals het raadplegen van ons archief. De gemeente heeft trouwens de Oude Pastorij gesloten voor het publiek.

We willen u aanmoedigen om het contact met onze Kring gedurende die periode zeker niet te laten verwateren.
U kunt ons ten allen tijde bereiken via het internet: langs ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., de Contactpagina van onze website www.heemkundezb.be en het forum op dezelfde website.
We wensen ook de mensen, die ons niet langs het internet kunnen bereiken, niet in de steek te laten. U kunt ons bereiken per telefoon. We zorgen er dan voor dat uw boodschap goed behandeld wordt.

Maar het belangrijkste op dit moment: we wensen elkeen van onze leden deze periode veilig en gezond door te komen!

Vriendelijke groeten,

Het Bestuur

2020 10 Bubbels 100PortretjesLaat ons samen een klein jubileum vieren: Het Portretje van Oktober is het honderdste Portretje in de reeks.

Inderdaad: de allereerste Foto-van-de-Maand (de vroegere naam) werd in Oktober 2012 gepubliceerd op onze website. Het ging toen over de schandpaal te Burcht.

Sindsdien verscheen trouw elke maand een portretje van een merkwaardige persoon, gebouw, ... uit onze gemeente. Daarbij rekenen we ook het Vlaams Hoofd, nu Antwerpen Linkeroever, maar toen een deel van Zwijndrecht.

We stellen met veel plezier vast dat van deze indrukwekkende reeks ook buiten onze Kring gretig gebruik gemaakt wordt.

Traditioneel houden we onze Algemene Ledenvergadering tijdens de maand november.
In 2020 kon die niet doorgaan.
Om het contact met onze leden levend te houden hebben we een video gemaakt met de belangrijkste punten en een middel om uw mening en voorstellen naar het bestuur door te geven.
Elk lid ontving een mail met de link naar de video op Youtube.
We zijn onze leden, die geen internet verbinding hebben, zeker niet vergeten. Zij kregen de mail thuis bezorgd.