Nieuws

Welkom op de website van onze Kring. Hier vindt u informatie over onze werking en resultaten van onze zoektochten in de lokale heemkunde. Uw bijdrage is zeer welkom!

Om onze activiteiten te ondersteunen hebben we uw medewerking en steun nodig. We vragen om uw lidmaatschapsbijdrage voor 2020 (EUR 15) te willen storten op ons rekeningnummer BE48 9730 4246 5927. Gelieve steeds uw naam en voornaam te vermelden in het mededelingenvak van uw overschrijving.
Kandidaat-leden worden verzocht dit inschrijvingsformulier te gebruiken.

Wegens een technisch probleem zijn het inschrijvingsformulier en de contactpagina op deze site tijdelijk onbruikbaar. Gelieve ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te gebruiken. Onze excuses. Er wordt aan gewerkt!

2020 02 Dulle Griet001510Op zaterdag 01.02.2020 ging onze kring op uitstap. Deze keer gingen we op bezoek bij twee ‘straffe madammen’: Dulle Griet en Madonna. Beide dames bevinden zich, opgepoetst en wel, in het museum Mayer van den Bergh aan de Lange Gasthuisstraat 19 te Antwerpen.

2017 03 31 HKZB017576 TramLijnH Burcht60 jaar geleden werd de tramlijn tussen Hamme en het Vlaams Hoofd / Antwerpen LO buiten dienst gesteld.

De heemkundige kringen van de gemeenten op de route van deze lijn hebben de handen in elkaar geslagen om dit stuk verleden terug onder de aandacht te brengen. We organiseerden een  reizende tentoonstelling naar alle gemeenten waardoorheen de tramlijn liep. We willen niet alleen het verhaal brengen van de gehele tramlijn, maar zeker het lokale gebeuren sterk in de verf zetten.

De tentoonstelling werd reeds opgesteld in Temse en Hamme. Het is onze beurt gedurende mei 2020, eerst in Burcht en daarna op Linkeroever.

We zoeken nog steeds bijkomende informatie en vrijwilligers die ons willen helpen bij het opstellen van de tentoonstellineng of die een oogje in het zeil willen houden gedurende de openingsuren.

Wij wensen onze leden en sympathisanten een voorspoedig nieuw jaar.

Het bestuur

2019 10 NocturneOp donderdag 31 oktober wordt de jaarlijkse Nocturne gehouden, ditmaal op de begraafplaats van Zwijndrecht, vanaf 19:30h.

Dit is een mooi initiatief van onze gemeente.
Bij de stand van onze Kring kun je opwarmen met een lekkere kop soep of andere warme dranken.

2019 10 PierbollenWilt u nog eens pierbollen of wilt u deze volksport leren kennen? Dat kan!
U bent op vrijdag 11 oktober 2019 van harte welkom bij Swa en Marleen aan de Dorpsstraat 140 te Burcht. Zij hebben de speelvloer klaargemaakt, de kegels en de pierbollen zullen klaarstaan. Zo u niet goed meer weet hoe het nu weer moet, er zal iemand aanwezig zijn die u terug op weg te zetten.
Dit is een gratis activiteit die doorgaat tussen 19.30 en 22 uur.
Maar ..., van sporten krijgt men dorst. Ook daarvoor zal gezorgd worden. U kunt uw drankje ter plaatse afrekenen.