Nieuws

Welkom op de website van onze Kring. Hier vindt u informatie over onze werking en resultaten van onze zoektochten in de lokale heemkunde. Uw bijdrage is zeer welkom!

Om onze activiteiten te ondersteunen hebben we uw medewerking en steun nodig. We vragen om uw lidmaatschapsbijdrage voor 2020 (EUR 15) te willen storten op ons rekeningnummer BE48 9730 4246 5927. Gelieve steeds uw naam en voornaam te vermelden in het mededelingenvak van uw overschrijving.
Kandidaat-leden worden verzocht dit inschrijvingsformulier te gebruiken.

Wegens een technisch probleem zijn het inschrijvingsformulier en de contactpagina op deze site tijdelijk onbruikbaar. Gelieve ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te gebruiken. Onze excuses. Er wordt aan gewerkt!

2020 09 09 VanPelt Burelen 70 Meerdere mensen hebben het boek besteld in october en berichten ons dat ze het boek nog niet ontvangen hebben.
Wegens de huidige toestand is er wat vertraging op de levering van de boeken.
Graag nog even geduld.
Eens we een exacte leveringstermijn kennen, zullen we die op deze website meedelen.

In november geven we een boek uit over de geschiedenis van de meubelfabriek Van Pelt.

Onze leden zullen dit boek gratis ontvangen samen met het jaarboek 2020.

Het boek wordt ook apart verkocht mits voorintekening.

Hier een link naar de flyer voor meer informatie.

2020 10 Bubbels 100PortretjesLaat ons samen een klein jubileum vieren: Het Portretje van Oktober is het honderdste Portretje in de reeks.

Inderdaad: de allereerste Foto-van-de-Maand (de vroegere naam) werd in Oktober 2012 gepubliceerd op onze website. Het ging toen over de schandpaal te Burcht.

Sindsdien verscheen trouw elke maand een portretje van een merkwaardige persoon, gebouw, ... uit onze gemeente. Daarbij rekenen we ook het Vlaams Hoofd, nu Antwerpen Linkeroever, maar toen een deel van Zwijndrecht.

We stellen met veel plezier vast dat van deze indrukwekkende reeks ook buiten onze Kring gretig gebruik gemaakt wordt.

Traditioneel houden we onze Algemene Ledenvergadering tijdens de maand november.
Dit zijn echter speciale tijden. We moeten ermee rekening houden dat een groot deel van ons publiek behoort tot de risicogroep voor het virus.
We willen daarom de klassieke vergadering vervangen tot een corona-vrije communicatie.
We denken eraan om de presentaties te vervangen door een filmpje met de belangrijkste punten.
Een belangrijk punt op de ledenvergadering is het formeel afsluiten van het werkjaar en voorstelling van de planning voor het volgende jaar met goedkeuring door de leden. Dit willen we doen dmv. een stemming bij de video.
We willen onze leden, die geen internet verbinding hebben, zeker niet vergeten. Wij willen ook hen inlichten en bevragen.
We houden jullie op de hoogte.
Het Bestuur.

2020 04 CoronaLogoBeste leden,

In deze coronatijden moet elkeen zich aanpassen aan de genomen maatregelen.
Ook het culturele leven valt daardoor grotendeels stil.
Onze Kring had een aantal interessante ledenactiviteiten in petto voor de komende weken en maanden.

Met de huidige richtlijnen zijn alle groepsactiviteiten nu verboden. Alles afhangen van de verdere uitbreiding van de virusepidemie en de daaraan verbonden aanpassingen van de maatregelen.
We hebben noodgedwongen alle activiteiten voor april en mei uitgesteld, waaronder de grote tramtentoonstelling te Burcht en Antwerpen Linkeroever.

We zullen een nieuwe activiteitenkalender opstellen eens de situatie terug duidelijk is.

Tot nader order moeten we ook andere contacten vermijden, zoals het raadplegen van ons archief. De gemeente heeft trouwens de Oude Pastorij gesloten voor het publiek.

We willen u aanmoedigen om het contact met onze Kring gedurende die periode zeker niet te laten verwateren.
U kunt ons ten allen tijde bereiken via het internet: langs ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., de Contactpagina van onze website www.heemkundezb.be en het forum op dezelfde website.
We wensen ook de mensen, die ons niet langs het internet kunnen bereiken, niet in de steek te laten. U kunt ons bereiken per telefoon. We zorgen er dan voor dat uw boodschap goed behandeld wordt.

Maar het belangrijkste op dit moment: we wensen elkeen van onze leden deze periode veilig en gezond door te komen!

Vriendelijke groeten,

Het Bestuur

Uitgesteld 2020 09 18 HoedTopHat IMG 20200901 202431Steve Serneels en Christophe Derycker, twee van onze leden, organiseren met de steun van de onze Kring in de maand november een expo over Camp Tophat. Aan de hand van een 60-tal vondsten die ze deden met de metaaldetector geven we je een inkijk in het leven van Amerikaanse en Duitse soldaten die net na de 2de Wereldoorlog in het Amerikaanse wachtkamp op Linkeroever verbleven.

De expo is te bezichtigen in de bib van Zwijndrecht tijdens de openingsuren.